Boxningshandskar

Efter 16 år i branschen har vi sett det mesta. Det finns en djungel av olika boxningshandskar och utrustning för kampsport. Spara tid och handla direkt hos oss istället samtidigt som du supportar klubben. Vi säljer utvalda produkter som passar både nybörjare och dig som tränat under längre tid.

Boxningshandskar, benskydd, lindor, tandskydd och pungskydd. Du kan också köpa klubbens snygga träningskläder som shorts och Hoodies.

Kontakta oss

Om du har frågor tveka inte att Maila, ringa 070 352 24 15 eller skriva till oss i chatten. Vi finns på Nygatan 52 i centrala Linköping och har öppet i samband med våra pass.

Vilken storlek ska jag ha?
Handskarnas storlek är i Oz eller ounz som det heter. Det är vikten på stoppning i handsken.

10 Oz. För mitts, säckträning och lätt sparring. Passar nybörjare och barn.

12 Oz. Full sparring damer
14 Oz. Full sparring herrar
16 Oz. Full sparring +80 kg

Hur lindar jag händerna?
Det finns olika sätt att linda händerna på och längden på lindorna är olika. Vi rekommenderar minst 4 meter för alla personer. Om du vill ha dom kortare kan du klippa ner dom. I videon går vi igenom ett bra sätt att linda händerna som passar dom flesta.

Benskydd
Dom benskydd vi rekommenderar är klassiska benskydd för Thaiboxning som skyddar smalben och ovansidan på foten. Ej tygbenskydd då dom dämpar träffarna dåligt och därmed skyddar dig och dom du tränar med sämre